29 Haziran 2015 Pazartesi

KAPADOKYA MUCİZESİ

Eski zamanlardan kalma adıyla “Güzel atlar diyarı” olarak bilinen Kapadokya; doyumsuz güzellikleri, rengarenk bitki örtüsü ve mistik doğasıyla misafirlerine olağan dışı bir seyahat deneyimi yaşatmaktadır. İsterseniz uçsuz bucaksız vadilerin derinliklerinde ilerleyebilir, isterseniz de yeraltında oluşturulan mucizevi yapıları inceleyebilirsiniz.



Kapadokya Balon Gezisi
Kapadokya Balon Turu 
 Dünya’da eşi benzeri bulunmayan ve doğanın kendi elleriyle yüzyıllar boyunca işlemesi sonucu oluşan Peri Bacaları, sizlere farklı bir gezegeni hatırlatan efsanevi görsellikler sunmaktadır. Estetiğin ve ihtişamın bu kadar uyumlu olduğu yerler, dünya üzerinde rastlanması çokta mümkün olmamaktadır. Çeşitli volkanik faaliyetlerin sonucunda oluşan peri bacaları Kapadokya’nın adeta simgesi haline gelmiştir.

Kapadokya Peri Bacaları
Kapadokya Peri Bacaları
Eski zamanlarda Kapadokya bölgesinde bulunan toprak yapısının tüften oluşması nedeniyle kolay kazılabildiğini fark eden bölge halkı, dönemin çeşitli koşullarından dolayı kendini yaratıcılığın doruklarında bulmuştur. Günümüz şartlarında bile hala keşfedilmeyi bekleyen onlarca yeraltı şehri bulunan Kapadokya’da inanılması güç yapılarla karşılaşmanız artık sıradan hale gelmiştir.

Kapadokya'da bulunan eşitli yeraltı şehirlerine örnek vermek gerekirse Derinkuyu, Kaymaklı ve Özkonak Yeraltı Şehirleri bunların en bilinenleri olarak göze çarpmaktadır. Yerin onlarca metre altında dönemin koşullarında oluşturulan bu şehirler adeta bir sanat eseri halini almıştır. Kapadokya’nın bu gizemli yapılarında bulunan şehir planlamasını görünce şaşkınlığınızı gizlemekte oldukça zorlanabilirsiniz. Ahırlar, yiyecek depolama alanları, su kuyuları, yatakhaneler, dua alanları ve daha birçok bölümü görebilmeniz mümkündür. Binlerce insanın yerin altında hiç güneş görmeden aylarca yaşamış olması bölgenin gizemli yapısını daha da karmaşık haline getirmektedir.

Kapadokya Yeraltı Şehri
Rüzgarın fısıldadığı yerlerde oluşan uzun vadiler, adeta bambaşka diyarları ayağınıza kadar getiren Kapadokya tamamen sürprizlerle dolu bir kutu gibi. Bölgede bulunan keşişlerin yaşamdan kendilerini soyutlayıp inzivaya çekildiği yerleri keşfedebileceğiniz ve kayaların içine oyulmuş yüzlerce oyuk görebilirsiniz. Hristiyanlık mimarisinin adım adım gelişimine tanıklık edeceğiniz çeşit çeşit kiliselerin bulunduğu vadiler adeta peri masallarından alınmış kareler gibidir.


Kapadokya kısaca ancak bu şekilde özetlenebilirdi. Kapadokya hakkında anlatılacak daha bir çok güzelliğin olduğu yazıyı incelemek isterseniz blog.gezenthi.com adresinden inceleyebilirsiniz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder