2 Eylül 2015 Çarşamba

Kapadokya'da Ne Yapılır?

Balon Turu    

Kapadokya’daki balon turunun, dünyada yapılması en keyifli birkaç aktiviteden biri olduğu söyleniyor. Bölgenin bu kadar popüler olmasında, sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerin yanı sıra balon turlarının da büyük rolü var. Balon Turu parkurları arasında, dünyadaki en iyi rotaların ve en yoğun uçuşun yapıldığı bölgenin Kapadokya olduğunu söylüyor. Kapadokya Turu’nuzu taçlandırmak için mutlaka katılım sağlamaya çalışın. Çünkü coğrafyayı tüm saflığıyla bu kadar net görebileceğiniz başka bir aktivite maalesef yok.

Kapadokya Balon Keyfi


Balon turları gün doğumunu yakalayabilmeniz için erken saatlerde başlamaktadır. Ortalama olarak sabah saat 05.00 sularında toplanılıyor ve servis araçlarıyla uçuşların gerçekleştiği alanlara gidliyor. Bu kadar erken saatte kalkmanın ve uykuyu tam alamamanın da etkisiyle biraz sersemleşebiliyorsunuz. Salonların kalkacağı güzergâha doğru yaklaştığınızda, karşınıza çıkan manzaranın güzelliği karşısında şaşkınlığınızı gizleyemeyebilirsiniz. Onlarca dev balonların şişerek şeklini alması, henüz aydınlanmamış havanın gerçek olamayacak kadar ihtişamlı görünüyor. Yoğun bir günde aynı anda onlarca balonu gökyüzüne yükselirken görebilirsiniz. Uçuş için en uygun dönemler İlkbahar ve Sonbahar’ın olduğunu söyleyebilirim. Çok sıcak havada uçuş yapmak fiziksel açıdan mümkün olmadığı için, uçuşlar günün en serin saatleri olan sabahın erken saatlerinde başlıyor ve yaklaşık bir saat sürüyor. Göreme, Uçhisar, Ürgüp ekseninde yer alan dağlar, görkemli vadiler ve tepeler ziyaret ediliyor. Günün ilk ışıklarıyla beraber başlayan turlarda güneşin doğuşunun keyfine varabilirsiniz.
Kapadokya Balon Turları



Balona binmek için çok fazla kural yok. Yaşı ve sağlığı elveren herkes balon turlarına katılabiliyor Turlar genelde 10-12 kişilik düzenleniyor Kişi başı ücret ise ortalama 250 TL civarında. Tur öncesi pilot sadece inişte balon içinde alınması gereken duruşla ilgili bilgiler veriyor. Balonda rota, tamamen rüzgâra göre şekillendiği için, esinti nereye götürürse oraya gidiliyor İniş noktası genellikle bilinmiyor Sert inişlerde diz, kalça ve belin zarar görmemesi için dizleri 45 derecelik bir açıyla bükerek durmak gerekiyor. Tur sonrasında katılımcılar, içecek ikramıyla ödüllendiriliyor. Ayrıca herkese katılımcı belgesi de verilmektedir.

Jeep Safari Turu

İsteğe bağlı olarak bir ya da dört günlük düzenlenen turlar, genellikle sekiz kişi ve üç cip ile gerçekleşiyor. Sabah erken saatlerder Ürgüp, Mustafapaşa, Yeşilhisar ve YahyalIya doğru başlayan gezide, direksiyon önce Yahyalı'ya kırılıyor, dağ yolları aşılıp Aladağlar'a, ardından Çamlıca Köyü’ne ulaşılıyor. Buradaki kamptan sonra ertesi sabah can yelekleri ile ırmakta yüzülüyor ve kahvaltının ardından yola devam ediliyor, ikinci kamp yeri, Büyükçakır ve Kapuzbaşı şelaleleri. Safari turu ertesi gün, yaylalarda 2 bin 500 metre yüksekte yaşayan Yörükleri ziyaretle tamamlanıyor.
Kapadokya Jeep Safari

Atlı Kapadokya Turu

Kapadokya'daki en unutulmaz deneyimlerden biri, Avanos-Göreme arasındaki at çiftliklerinde yaşanıyor. Binicilik konusunda deneyiminiz yoksa, sakın endişelenmeyin. Bu çiftliklerdeki parkurlarda önce eğitim veriliyor. Süresi, katılan grubun talebine göre değişen turlar, genel olarak Kapadokya vadileri ve dağları civarındaki tarihi ve doğal sit alanları ile ören yerlerini kapsayan güzergâhlarda yapılıyor. Sizlerde bu deneyimin tadına bakarsanız Kapadokya için niye “güzel atlar diyarı” dendiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Kapadokya Atlı gezi

Bisiklet Turları

Kapadokya’da uzman rehberler eşliğinde bisikletle gezilebilecek pek çok rota mevcut Ayrıca günlük ve haftalık rotalardan birini seçerek bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir gözle incelemek de mümkün. Haftalık rotalarda çadırda konaklama, kamp alanlan ve bisiklet bakımıyla ilgili bölgede hizmet alabileceğiniz birçok yer bulunuyor Akvadi-Uçhisar- Ortahisar- Ayvalı ya da Mazı Köyü-Soğanlı gibi güzergâhlar yer alıyor.
Kapadokya Bisiklet Turları

ATV Turları


Kapadokya'daki en eğlenceli etkinliklerden biri Göreme’den kiralanabilen ATV’ler  ile çıkılan tur. Yaklaşık bir saat süren turda, gruplar halinde ve rehber eşliğinde vadi ve peribacalannı gezebiliyorsunuz. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bu turu gün batımında da yapmanız mümkün. Güneş batmadan bir saat önce başlayan geziyi, Göreme tepelerinde tam güneş batarken tamamlıyorsunuz.
Kapadokya ATV Turu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder